10 Jun 2010

Pinjaman Koperasi Kekal

Alhamdulilah, selamat berbelanja dengan bijak kepada mana mana yang memohon melalui saya yang telah menerima baki bersih pinjaman ke dalam akaun masing masing. Bagi yang masih belum menerima diharap bersabar.

Setakat ni rekod peribadi terbaik permohonan pinjaman koperasi KEKAL yang melalui saya ialah 7 hari bekerja. di dari tarikh form submit ke koperasi dan customer menerima wang pinjaman.

Untuk mengelakkan sebarang kelambatan

1. pastikan dokumen yang diperlukan adalah lengkap. rujuk di sini

2. silalah anda memberi perhatian kepada telefon anda selepas submition utk mengelakkan anda keluar dari que proses.

kepada mana mana yang berkelayakan dan berhasrat untuk memohon sila isi borang kelayakan online terlebih dahulu. Bagi yang ingin membuat overlap loan sila berikan maklumat potongan yang terlibat serta amount overlap yang tepat bagi mengelakkan sebarang masalah semasa permohonan.

sekian utk seketika.
  1. dah submit sebulan yang lepas masih x dpt pape jawapan =(

    BalasPadam
  2. sama juga dgn saya, telah membuat permohonan dan submit borang ngan koperasi kekal hampir 3 minggu. Telah dimaklumkan oleh ejen di Tawau, sabah pinjaman saya telah diluluskan rm221k dan bersih ditangan diterima sebanyak lebih kurang RM 30k, tapi hingga sekarang tidak ada panggilan dari Pejabat koperasi Kekal

    BalasPadam
  3. sama juga dengan sya..dah submit hmpr 3 minggu. kol kekal diorg ckp approved, tp bila dah ckp approve tgl na masuk duit..las2 agen ckp tak lulus..sy tanya kenapa staf KEKAL ckp lulus, tp agen pula ckp tak lulus...dan yg tak besnya, diorg tak tk tahu kenapa reject at last.. agen pun ada ckp KEKAL nie masih baru belum stable lagi..

    BalasPadam
  4. pernah berlaku. kawan saya, naik hangin satu badan. mana tak nya.. cakap 7 hari proses..tapi penipu.. tang tu ada yang cakap dah aprove. bila cal bank, haprak tak pa-pa..cakap besaq adalah diorang tu..tengok-tengok, masuk 2 bulan baru bank cal, kata dah aprove. agen tu penipu..dahlah share dia mbik banyak..dalm 11k yang aprove, tinggal 9k ja tau..tulah yang pertama dan terakhir kawan hapa pinjam kat diaorang tu.. orang nak cepat...buat lambat..cakap hebat tapi hasilnya...????? fikir lah...

    BalasPadam
  5. kenapa lambat? sepatutnya kalau online semua kerja jadi cepat......

    BalasPadam
  6. ni saye pun tengah tunggu ni dah 2 minggu hantar tapi tak ade berita pun agen kata kena tunggu sebab ade masalak kat koperasi kakal ni kalu aku tahu jadi macamni aku tak nak ikut ckp agen tu koperasi bermasah......tutup aje senang

    BalasPadam
  7. koperasi kekal ni penipu lh....1 bulan 5 hari dah aku summit,1sen pun tak nampak lg...

    BalasPadam
  8. Sial koperasi ni.......wakil dri bank dh tpn aku 20 bln 6....dh akad...ckp duit akan masuk dlm masa 10 hri dri tarikh dia tpn...tp smpai skrg x masok2 lg duit....penipu koperasi ni......mana2 member korg nk buat ngan koperasi ni korg syor kn x pyh....penipu ni....

    BalasPadam
  9. Koperasi kEkaL mEMang PenIPu.. jgn percayA. aKad naK CEPat.. 25/6 Smpi skrg hampeh je. bila tepON KOPERasi katA KENA ikut turN.. kata duit xde. baNk rakYAT XBg duit. mcm2 bg alasan. aGen yg rekemEN NI Pun mgarut je. muluT MANis. MakAN duit jER..

    BalasPadam
  10. Saya baru mohon, tgh tggu pihak kop kol utk akad..hrp tdk apa2 mslh,InsyaAllah..smuenya dri Allah yg tntukan..

    BalasPadam
  11. sy pn alami nasib yg sama..dh akad,duit x masuk pn lg..tye agen,agen kate bank wt keje lambat...nk salahkan bank plak..geram betoi..takut duit x masuk tp potongn jln...

    BalasPadam
  12. bg yg dr Sabah tu try buat pinjaman dgn saya.. pinjaman yg lebih 60% boleh atur.. utk guru2..
    email sy jika berminat pinjamanturbo@gmail.com

    BalasPadam
  13. Untuk benar memperkenalkan diri, saya Encik Micheal Benson pemberi pinjaman swasta, i Memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, ini merupakan peluang kewangan.
    di muka pintu anda, mendapatkan pinjaman anda dengan cepat. Ada orang banyak keluar Terdapat mencari peluang kewangan atau bantuan sekitar sudut, dan
    Tempat, dan masih mereka tidak mampu untuk mendapatkan satu, tetapi di sini ia adalah. Pembiayaan peluang pada langkah pintu anda dan oleh itu anda tidak mampu Untuk lepaskan peluang ini perkhidmatan ini disediakan untuk individu, syarikat, ahli perniagaan dan wanita, dan ketersediaan loans.The apa-apa amaun pilihan anda untuk maklumat lanjut.Hubungi kami melalui e-mel: michealbensonloanagency@gmail.com.

    Pinjaman borang permohonan dan mengembalikannya.

    Nama Penuh ....................................

    Nombor telefon peribadi ............................

    Negara ...........................................

    Alamat ......................................

    Negeri ..............................

    Umur .............................................

    Anda telah digunakan sebelum atau tidak. .......................

    Status .................................

    Jumlah pinjaman yang diperlukan. .....................................

    Tempoh pinjaman .................................

    Pekerjaan ....................................

    Pendapatan Bulanan .............................

    Sebagai pengiktirafan kepada butiran ini kami akan menghantar perjanjian kami dengan jadual pembayaran balik, dan jika anda bersetuju dengan Terma dan Syarat ini, anda berpeluang untuk mendapatkan pinjaman anda dalam masa 24 jam, bergantung kepada keterukan dan mendesak, dan amanah.
    Saya sedang menunggu maklum balas yang cepat anda.

    Yang benar

    Micheal Benson

    BalasPadam
  14. Untuk benar memperkenalkan diri, saya Encik Micheal Benson pemberi pinjaman swasta, i Memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, ini merupakan peluang kewangan.
    di muka pintu anda, mendapatkan pinjaman anda dengan cepat. Ada orang banyak keluar Terdapat mencari peluang kewangan atau bantuan sekitar sudut, dan
    Tempat, dan masih mereka tidak mampu untuk mendapatkan satu, tetapi di sini ia adalah. Pembiayaan peluang pada langkah pintu anda dan oleh itu anda tidak mampu Untuk lepaskan peluang ini perkhidmatan ini disediakan untuk individu, syarikat, ahli perniagaan dan wanita, dan ketersediaan loans.The apa-apa amaun pilihan anda untuk maklumat lanjut.Hubungi kami melalui e-mel: michealbensonloanagency@gmail.com.

    Pinjaman borang permohonan dan mengembalikannya.

    Nama Penuh ....................................

    Nombor telefon peribadi ............................

    Negara ...........................................

    Alamat ......................................

    Negeri ..............................

    Umur .............................................

    Anda telah digunakan sebelum atau tidak. .......................

    Status .................................

    Jumlah pinjaman yang diperlukan. .....................................

    Tempoh pinjaman .................................

    Pekerjaan ....................................

    Pendapatan Bulanan .............................

    Sebagai pengiktirafan kepada butiran ini kami akan menghantar perjanjian kami dengan jadual pembayaran balik, dan jika anda bersetuju dengan Terma dan Syarat ini, anda berpeluang untuk mendapatkan pinjaman anda dalam masa 24 jam, bergantung kepada keterukan dan mendesak, dan amanah.
    Saya sedang menunggu maklum balas yang cepat anda.

    Yang benar

    Micheal Benson

    BalasPadam
  15. Untuk benar memperkenalkan diri, saya Encik Micheal Benson pemberi pinjaman swasta, i Memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, ini merupakan peluang kewangan.
    di muka pintu anda, mendapatkan pinjaman anda dengan cepat. Ada orang banyak keluar Terdapat mencari peluang kewangan atau bantuan sekitar sudut, dan
    Tempat, dan masih mereka tidak mampu untuk mendapatkan satu, tetapi di sini ia adalah. Pembiayaan peluang pada langkah pintu anda dan oleh itu anda tidak mampu Untuk lepaskan peluang ini perkhidmatan ini disediakan untuk individu, syarikat, ahli perniagaan dan wanita, dan ketersediaan loans.The apa-apa amaun pilihan anda untuk maklumat lanjut.Hubungi kami melalui e-mel: michealbensonloanagency@gmail.com.

    Pinjaman borang permohonan dan mengembalikannya.

    Nama Penuh ....................................

    Nombor telefon peribadi ............................

    Negara ...........................................

    Alamat ......................................

    Negeri ..............................

    Umur .............................................

    Anda telah digunakan sebelum atau tidak. .......................

    Status .................................

    Jumlah pinjaman yang diperlukan. .....................................

    Tempoh pinjaman .................................

    Pekerjaan ....................................

    Pendapatan Bulanan .............................

    Sebagai pengiktirafan kepada butiran ini kami akan menghantar perjanjian kami dengan jadual pembayaran balik, dan jika anda bersetuju dengan Terma dan Syarat ini, anda berpeluang untuk mendapatkan pinjaman anda dalam masa 24 jam, bergantung kepada keterukan dan mendesak, dan amanah.
    Saya sedang menunggu maklum balas yang cepat anda.

    Yang benar

    Micheal Benson

    BalasPadam
  16. Moshi Moshi,
    Hal ini untuk memberitahukan kepada masyarakat umum bahwa Mr, Larry coklat pemberi pinjaman kredit pribadi memiliki membuka peluang keuangan untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan. Kami memberikan pinjaman dengan bunga 2% untuk individu, perusahaan dan perusahaan di bawah syarat dan kondisi yang jelas dan mudah dipahami. hubungi kami hari ini melalui e-mail di:

    larrybrowninvestment@gmail.com

    BalasPadam
  17. Halo, aku Mrs.Stephanie, pemberi pinjaman pinjaman pribadi yang memberikan kesempatan pinjaman seumur hidup. Apakah Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Anda telah ditolak oleh Bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? mencari lebih karena kita di sini untuk membuat masalah keuangan Anda segala sesuatu dari masa lalu. Pinjaman untuk individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi dalam bisnis pada tingkat 3%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda bahwa kami memberikan dukungan yang handal dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini via email di: Stephanie.williamsloanfirms@gmail.com
    Jika Anda ingin bukti dana saya dapat memberikan kepada Anda dan juga memberikan informasi kontak dari beberapa klien baru-baru ini saya saya Lend sehingga uang, mereka akan bersaksi bagaimana diandalkan kita.

    BalasPadam
  18. Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
    $ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
    Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

    BalasPadam
  19. Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
    $ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
    Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

    BalasPadam
  20. Ramai yg dah terima nasib yg sama bila buat loan dgn kekal ni.tak de feedback wlpun ada website. Tak jwp langsung. Kena alih keluar lg ada kalau ckp lebih2.

    BalasPadam
  21. salam sy submit loan pada 31.12.2015 dan sy dapat akad pada 15.1.2016 tapi sampai sekarang xdapat bayaran..bila call susah nak dapat tapi klu dapat jawapan semua sepesen personal incas cuti, xada kat tempat, tgh on call dan mcm2 lagi...bila kawan sy pun ayat sama...bila call agen mesti asik kena ugut mcm2 kata biro angkasa nak clear nama amik masa 6 bulan dah clear baru leh bt loan kat tempat lain...bila call biro dia kata mana ada baru booking nama jer...nak clear kena bg tahu koperasi bila tanya koperasi kena buat surat batas dan amik masa 14 hari...nak batal pun amik 14 hari semua lembab...suka menyusahkan org jer....bila tanya bila dapat duit dah nak dpt tunggu bila tekan tanya lagi bila terus ckp xtahu...teruk betul diorg koperasi paling teruk yg penah aku mohon..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa akad dorang bg tau disburse 14 hari kn..tp setakat i x masuk lagi duit loan..agaknya agent tipu kta x atau koperasi kekal ni yg tipu customer?

      Padam
    2. Masa akad dorang bg tau disburse 14 hari kn..tp setakat i x masuk lagi duit loan..agaknya agent tipu kta x atau koperasi kekal ni yg tipu customer?

      Padam
    3. Masa akad dorang bg tau disburse 14 hari kn..tp setakat i x masuk lagi duit loan..agaknya agent tipu kta x atau koperasi kekal ni yg tipu customer?

      Padam
  22. Msa akad mmg ckp dlm 14hr. agen pn ckp sma duit msuk slps akad dlm ms 10-15hr bekeje..dr komen2 kat cni sy anggarkan ambik ms 5-6mggu.sy akad pd 21.1.16.damia damia batch no bpe?sy 494..sy dpt btch no ms 29hb 1..time tu btch no tekini 479.10hb 2 ritu sy tye agen.. blom ada update btch no tekini..soalnya knp ckp dlm ms 14hr.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nmpaknya no batch kita xjauh juga...cuma mdukacitakan lah...kop kekal xpayah lah nak jnji duit msuk dlm 14hari msa bkerja tu...kang duit xmasuk org akan marah juga.mgikut komen dlm ni mcm kop ni memang bnyk msalah.ksian org asyik mnunggu..mesti ada keperluan yg penting knapa org snggup buat loan dgn kop.dan tlg faham masalah yg d hadapi oleh peminjam..dah lah submit permohonan hri tu jnji klulusan 1week...last2 sbulan juga bru kop kol tuk pengesahan dan akad.now nak tggu duit msuk pun 1hal...kna tggu berapa lama pula...memang myakitkan hati juga lah.tpi dah terlanjur..kalau tau bgini jadi nya sy xnak lah trima akad hari tu...

      Padam
    2. Efa thu x skrg btch no brp?
      btul tu sbb dh telnjur je..nk cancel pn bkn snang.bemcm prosuder lak kna tggu.
      kalau tggu pye lma dpt xpe jgk..buatnye x dpt.dorg pn mcm x bg je nk cancel.mcm2 ckp psl koperasi len..lg lmbt la..kalau dh potong pye sebyk tu servis kna la cpt.sesuai dgn tjuan org wat loan dh tntu nk pkai duit cpt..xde org sj2 wat loan nk pkai lg 6 bln nun.2 3 mggu leh tima g.ni dh msuk 5mggu dr tmpoh akad..

      Padam
  23. Cristen led dpt batch no bpe?sy spatutnya 17hb 2 nnt dah ckup 14hr utk duit msuk..akad pd 21hb jan.

    BalasPadam
  24. ada member batch 483 td call koperasi membayaran dah masuk 483 tapi member ttp lom masuk duit jgk...tgk la esok mcm mn?

    BalasPadam
  25. Balasan
    1. Mggu ni xtima lg update btch no dr agen sy tu..last agen sy update btch no hr rabu yg mggu CNY je..481-483
      alasan dorg Bnk rkyt dtg wat audit tu yg slow msuk duit.
      kalau en huslan or sesape dpt latest btch no tlong info sma kt cni ye

      Padam
  26. aik..batch sypun 494..hai koperasi nie btl ke x nie..xkan smp 2 org kongsi batch yg sama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye..1 btch 2-20 org..btch no utk 494 xthu la smp bpe org

      Padam
    2. Dorg bg anggaran dlm 2-3mggu lg utk 494..dlm awl bln 3 xtau btl x..

      Padam
  27. Btl...td sy ada gak mintak update dgn agen, mcm biasa la jwpn dibgnya..'msh blm smp batch'. Adoi,stress btl la..nielah 1st experienced deal buat loan dgn koperasi paling bermslh. Bkn setakat koperasi dgn agen skali sama jer prob. Mula sy fkr,saya org pertama yg kena rupanya dh ramai yg dpt mslh mcm sy.
    Kalau la blh kongsi drpd pengalaman org²yg penah deal dgn koperasi kekal nie mungkin ramai lg blh diselamatkan lg dr jd mangsa mcm sy..

    BalasPadam
  28. Batch ke berapa sekarang?

    BalasPadam
  29. Kesian betul orang yg mengharap duit masuk ikut tempoh dijadualkan kerana mahu bayar pinjaman lain.

    BalasPadam
  30. Kesian betul orang yg mengharap duit masuk ikut tempoh dijadualkan kerana mahu bayar pinjaman lain.

    BalasPadam
  31. minggu depan baru batch 483 nak dibayar klu ikut kiraan 1 batch 3 mggu selesai dibayar 20 org dlm 1 batch...tahu masa g koperasi bt pembatalan.... harap sbar menanti iya sape yg nak terus menanti....

    BalasPadam
  32. msh xder perkembangan..msh samar dan msh menunggu..

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  34. Br ty td..mggu ni br nk start btch 483.dgr2 hr rabu bru dorg start msuk duit

    BalasPadam
  35. Boleh tahan juga tu kalau 1 minggu satu batch.

    BalasPadam
  36. Betul ke baru.batch ke 483.. Teruk la mcm.ne..dah masuk 2 bulan ne

    BalasPadam
  37. KEKAL tunggu peminjam yg telah terima duit untuk masukkan bayaran ansuran mereka, untuk beri pinjaman kepada kita yg menunggu duit masuk ini. KEKAL tak ada tabung pusingan sendiri, hanya harapkan pinjaman dari Bank Rakyat yg sudah habis dipakai.

    BalasPadam
  38. letih menunggu...dari akhir Jan, dah nak abis Feb, takkan nak abis Mac kut...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy ni dh 3bulan dr bulan 12 smpai bulan 2,xde pmbyran....ari ni col bru pmbyaran batch 482,sy pye 484...tggu sebln ag kot klu2 msuk duit...lth dh ngn kop ni,

      Padam
  39. Kalau mcm ni py system msuk duit..baik xpyh pnggil pesonal loan..sy yg 494 ni thun dpn kot bru dpt.

    BalasPadam
  40. hari ni ada 483 dah disbuse ke....

    BalasPadam
  41. ari ni xde pmbyran sy col td....agen pn lpas tgn dh,kop ni dh teruk xleh nk cya dh....penipu bsar,

    BalasPadam
  42. Kalau satu bulan hanya 1 batch saja, memang kena tunggu 2 tahun la. Kalau ada kawan2 yang perlukan duit segera sila nasihatkan mereka supaya jgn pinjam daripada KEKAL. Semakin susah hidup jadi nya nanti.

    BalasPadam
  43. klu nak pembatalan susah ka....nak guna duit urgent...tapi kop ni tak paham situasi kita..

    BalasPadam
  44. klu nk buat pmbtalan tu sy xtau....tp mgkin blh g hq kop tu,rmai dh terkena mcm ni...ni la prtama kali sy kne mcm ni..klu tau mcm ni jd nye mmg xbuat dh...ni agen ckp 1mggu dh dpt duit...klentong sume ni...dh 3bln dh ni..

    BalasPadam
  45. pembiayaan peribadi koperasi kowamas 2016(tanpa yuran bulanan)....yg ni mcm menarik...taktau ler proses lambat ke tak

    BalasPadam
  46. pmbyrn batch 483,ktanya semlm dh disburse...sy bru je col kop kekal td....ari ni xde pmbyran,esk lum tntu ag...mgkin mggu depan bru ade.

    BalasPadam
  47. penantian yg sgt menyiksakan

    BalasPadam
  48. klu satu minggu satu batch, saya punya bulan mei baru disbuse... jem jem...

    BalasPadam
  49. tu la,xtau nk kta ape dh...mmg kop ni teruk sgt3...

    BalasPadam
  50. btl la Jas, kt nie batch 494 agaknya tahun dpn la kot br released pymt.
    Agen mmg dh lps tgn, sayapun dh mls nk follow up, sbb dh tau dh jwpn dia nak bg.
    Cancellationpun mslh, nk kena p hadap diaorg kat hq lak..dh nk cancel tutup fail jerlah bknnya kt dh dpt duit tetiba nak cancelkan.
    Huhhhhhh,xder ker admin page nie baca keluhan kita nie..ambik mudah cap ayam btl la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dorg bca pn buat2 mcm x bc je..pelik..xkan x thu dana byk mn..msih amek peminjam rmai2..kalau agk2 dh ckup tu stop ler..ckap awl2 kta xsakit ati tggu buah x luruh mcm ni..boleh cari kop lain.nk dpt komisen py psl sggup watpe sj..menipu aniaya org yg tedesak kesempitan.

      Padam
    2. nak cancell tp karang kalau tukar kop.lain kna tggu lg lma plak..bc komen dr kop yg lain pn mcm bemasalah je tgok.

      Padam
  51. dgr kata kop yg lain pun ada masalah funding...mcm kena freez dana dari bank ke kop..ada new rules untuk kop dari bank negara ka....

    BalasPadam
  52. Kawan2, daripada jumlah pinjaman yg diluluskan, berapa persen ejen ambik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpsti byk mn ucat talun tp ms wat akad 3 purnama yg lps stff kekal ada ty sy..agen ada mntx cas apa2 x..yg sy thu dr jumlah 63k..agen kira2 dpt 55k plus je.stff kewangan kekal ckp dpt 56k plus..7k lbih kt ctu sj..insurans klas a blaka tp servis x setaraf dgn potongan..kta ni tedesak redha jela wlau potong sebyk tu skli.sblom ni pnah wat loan dgn koop kowaja tp x pelik mcmni.cpt je dpt..dlm 2mggu.tp interest plak tggi.x penah update penyata plak tu..

      Padam
  53. hari ni ada disbuse ka

    BalasPadam
  54. arini xtau...sy pn mls nk follow up dh,rsa ltih dh...mggu ni 1 batch je kot...

    BalasPadam
  55. dah blh buat group whatsapp geng koptipu la kt nie...penantian itu seksaan.

    BalasPadam
  56. Sy ty agen td..xde update no btch tekini lg katanye.dia mcm mls lyan dah..dia bg no kop kat sy..sy pn ada.mean dh 2 mggu xde disbursemnt.sy nk tukar kop lain tp xtau yg mn cpt.kalau 2-3mmgu ok la lg..cara2 loan dgn koop.sy dh msuk 8mggu tggu.kekal ni ada mslh dgn bnk rsnya ni..tp msh nk amek customer

    BalasPadam
  57. Sy ty agen td..xde disburse lg wat ms ni.mean dh 2 mggu xde byran..mcm dh mls lyn je..dia bg no fon hq kekal..sy pn ada.. kekal ni ada mslh dgn bnk rsnya kalau x..xkn jd mcm ni..dh msuk 8mggu sy tggu.nk cancell apply kop lain takut sma dgn jer..haish nasib kita la tejebak dgn kop ni.

    BalasPadam
  58. ada lagi ke koperasi kekal ? saya dah lama tak buat koperasi ni , proses lambat

    BalasPadam
  59. Tahniah kepada Batch 484 dan 485 telah terima penyaluran pinjaman semalam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ucat talun awk btch bpe?btol ke 484 n 485 dh tima?sy igt dah nk terminate hr isnin ni nk g opis kekal.kalau btol dah ada pergerakn bayaran xjd la..

      Padam
  60. Agen saya kata 485 dah terima. Saya jauh lagi. Kena tunggu 12 batches lagi.

    BalasPadam
  61. Hari ne ada disburse ke..

    BalasPadam
  62. Just nak tanya pendpt peminjam kekal skrg yg msh blm buat cancellation:
    Kalau kt xcancel lg dgn kekal tp cuba dptkan koperasi lain utk loan nie ada kesan negatif tak, contohnya tak lulus sbb kt dh ada rekod dgn kekal dan dalam proses permohonan?Soalan nie terfikir kalau tak buat pembtln bertulis pd kekal la..blh bg pendpt.
    Saya batch 494, xtau la tahun bl nk setel dgn kekal..

    BalasPadam
  63. Saya tanya agen macam mana prosidur untuk batalkan pun tak ada jawapan. Suruh tunggu saja.

    BalasPadam
  64. Saya batch 495..pun x dpt lgi

    BalasPadam
  65. Tadi agen kata dh buat pembayaran batch 485

    BalasPadam
  66. 491 pun tak nampak bayang

    BalasPadam
  67. hari ni ada disbuse ka

    BalasPadam
  68. saya pun bacth 495..kurang ajar betul la kpperasi ni..janji bukan main lagi...

    BalasPadam
  69. dah tahu xder dana kenapa bagi org pinjam
    haramj punya org
    xkan nak tunggu habis bulan 3 plak dah

    BalasPadam
  70. Ni utk sesape nk cancel loan kna send email ke dorg ni
    Nurlynn@kekal.com.my
    mohd.Faizul@kekal.com.my
    To-Mohd.azezul@kekal.com.my
    mastura admin
    Member lps send email dia trs p opis kekal..kalau nk lg cpt cancellation

    BalasPadam
  71. hari ni batch berapa yg disbuse

    BalasPadam
  72. dgr kata esok 486 dgn 487..seminggu 2 batch jer....apa kejadahnya..

    BalasPadam
  73. Call.koperasi..asyik bg.jawapan...tak.pasti...mcm.mana.ne..dah 3 bulan....tolongla.fikir kesusahan.orang...janji..tapi takleh.nak tunaikan

    BalasPadam
  74. jumaat lepas ada disbuse ka

    BalasPadam
  75. td kekal kata skrg batch 486

    BalasPadam
  76. yg si bank rakyat awat susah sangat nk bank in kan
    sehari satu batch kepala hotak dia
    kadang sehari xde langsung

    BalasPadam
  77. katanya 486 dah disbuse jumaat lepas...minggu ni entahlah...

    BalasPadam
  78. satu batch ada berapa ramai orang tuh

    BalasPadam
  79. satu batch ada 20 nama katanya....

    BalasPadam
  80. 494 bila nk menjelma..cepat la jelmakan diri..ambo dh hilang harapan dok menunggu..

    BalasPadam
  81. hari ni ada disbuse ka

    BalasPadam
  82. Baru sebentar tadi agen kata dah bt pembayaran sampai batch 493..sy 495..

    BalasPadam
  83. Baru sebentar tadi agen kata dah bt pembayaran sampai batch 493..sy 495..

    BalasPadam
  84. maknanya 491 dah bayor ler

    BalasPadam
  85. Balasan
    1. 487 hgga 493 stakat hr ni..

      Padam
  86. saya batch 501...bila nk smpai tuh...

    BalasPadam
  87. Jas, xtau la..cik agen xbgtau papepun. Sypun mcm mls nk p bank check 2 3 x..sape lg batch 494 bgtau status update pls..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jas Dh ty agen smlm..dia ckp tggu jumaat ni pulak utk 494..hrp2 btl la..

      Padam
  88. ada apa-apa update tak?
    ana Abc awk sama batch ngan sy la
    bila la eh turn kita 495

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kita sama awk.495..harap2 jumaat ni atau mggu depan..

      Padam
    2. Ye kita sama awk.495..harap2 jumaat ni atau mggu depan..

      Padam
  89. any update ke ari ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xde lili..agen sy bgtau 494 tgok bsok..lau xde..next week plk la..

      Padam
  90. next week 495 bolehlah check ya
    xsabarnya

    BalasPadam
  91. kalau ada yg dapt dpt tu update ler

    BalasPadam
  92. aah la
    yg da dapat update la
    ana, harap2 esk la yer
    mana tau rezeki di hari jumaat huhuu
    kalu x mmg next week la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye minta2 doa..inshaAllah ..sbb submit borang awal bln satu,
      akad 27/1 skrg dh 10/3 ..sama2 doa..

      Padam
    2. Ye minta2 doa..inshaAllah ..sbb submit borang awal bln satu,
      akad 27/1 skrg dh 10/3 ..sama2 doa..

      Padam
  93. 494 kalau dapat upadate la yer dekat sini
    sy kalau dapat sy update..sy 495
    same with ana

    BalasPadam
  94. asalam..ada yang boleh update ke...about payment..yang dah dapat tu

    BalasPadam
  95. Assalam...sy dh kol kop td..xde payment utk hr ni..dia ckp 494 mggu dpn..bl ty hr apa xthu katanya..sy isau ni je..mggu ni 7btch sklx msuk..takut mggu dpn skip plk xde byran..sj ckp mggu dpn nk sdapkan ati.hrp dorg insaf x terus menipu la..bkn x pnh slama ni..dlm semggu lnsung xde disburse..bekli kli plk tu..mgkn ms tu dorg btl2 dh xde dana..hrp2 la bnk dh bg dana kat dorg.

    BalasPadam
  96. Apa la nak jd dorang nie, keja bg janji kosong saja. Buat org hilang sabar.
    Btl ckp Jas tu, seingat saya la selama kt discussion nie mmg jarang dgr dorang buat payment on friday..

    BalasPadam
  97. menunggu lagi le jawapnya....

    BalasPadam
  98. kalu bc komen dr atas
    mmg koperasi ni problem dr dulu
    penipi
    dr tahun 2010 alasan xde dana
    menyesal betul sblm buat dulu x try google..
    koperasi yang okey Koperasi Ihsan rakyat..RCE..seminggu da dapat

    BalasPadam
  99. morning
    cmna ya
    hari ni agak masuk x utk batch 494

    BalasPadam
  100. Ada sape2 dh kol or tye agen?494 495 respons pls..sy x sempat nk ty lg hr ni

    BalasPadam
  101. Ada sape2 call kekal or tye agen?respons pls 494 495..sy x sempat ty lg hr ni

    BalasPadam
  102. Sy 495..belum lagi...td tnya agen ..katanya tunggu bank rakyat inform..tu je..

    BalasPadam
  103. Sy kol kekal td..katanya mggu ni x psti msuk ke x..sdgkn mggu lps stff dorg jgk ckp mggu ni..bl tekan ty lg dia ckp kalau pelu urgent kita blh pecepatkan..ty nma ,bpe jumlah loan..kop pling mental yg pnah jmp stakat ni.spatutnya pekenalkn koperasi sakit jiwa br la org pn x terkena.ada hti nk letak nama koperasi kekal..kekal menipu je.utk 494 katanya ada 30org..sblom ni ty 20 org je..

    BalasPadam
  104. Assalamualaikum,
    Saya just update dgn agen utk batch 494,agen bgtau dlm minggu nie release pymt batch 494, dia tak ckp arinie atau esk cuma dlm minggu nie..itu saja update saya
    #494

    BalasPadam
  105. aik bangang plak dah
    kata satu batch 20 orang..jadi 30 orang pulak dah
    dah tahu xder duit ada hati nk bagi org pinjam
    mmg silap hb kan..potongan angkasa start jalan tp loan xdapat lagi
    koperasi paling teruk dekat malaysia agaknya koperasi ni la
    kekallll menipu

    BalasPadam
  106. yer la..baru td col kokekal...katanya mggu ni start 494..tp takpasti bila...pembayarannya...

    BalasPadam
  107. Depa tu main ckp je sbnrnya..apa dorg heran..dorg dah tau kebanyakan peminjam2 ada personal problem tesendri yg sbbkn xdpt wat loan direct dgn bnk..tu yg dorg x ksah.sy bkn x nk pikir yg baik2 tp stff koperasi ni sndri yg buatkn sy fkir yg bkn2 psl dorg..ada ke logik..sy ty blik knp mggu lps hr jmmt kol ckp mggu ni..hr ni lak kol x psti mggu ni msuk ke x..x brani jnji.kalau nk ckp psl jnji,kta layak pesoalkn psl jnji dkt dorg..sy ty xkn xde standard prosedur kje..xkan kop xde deal dgn bnk..dorg main bg alasan je..wat kita ni mcm bodoh sgt xtau apa2

    BalasPadam
  108. Sy ckp potongn ikt angkasa bkn melebihi gji bersih pn..knpa truk sgt.mcm kta nk mengemis duit dorg lak cara layanan tu.bl dgr sy mrh2..dia ckp lau nk gna urgent..kita blh tolong pecepatkn..lain stff lain explaination nye.merapu rapu je..org gila pn x reti nak cakap mcm depa ni la rasanya..

    BalasPadam
  109. lg kesian klu ada lg yg cuba apply loan dan terjebak dgn koperasi kekal penipu nie..cukup2lah kt kena.
    Mmg xlogik la satu batch blh lak smp 30 org yg biasanya 20 org jer..xhbs2 nk mainkan org

    BalasPadam
  110. ada apa-apa update x untuk hari ni
    minta2 la dia buat sekaligus 494 ke atas...
    teruknya
    apply dari bulan 1 lagi..skang dah bulan 3
    kenapa la teruk sangat
    xpernah lagi jumpa koperasi miskin xguna mcm ni

    BalasPadam
  111. tu laa..sya pun dr bulan satu apply...batch 501...lg laa tak tau bila leh dapat..mau lepas aidil fitri

    BalasPadam
  112. ritu sy ada call kop kekal
    sy mmg marah2 la
    sy ckp kalau seminggu kadang xder duit masuk
    mau tahun depan baru leh dapat
    dia diam je..ckp tak tahu bila xde dana
    itu je jawapan dier

    BalasPadam
  113. ada apa2 update tak

    BalasPadam
  114. harap2 jangan ada lagi yang tertipu dengan koperasi kekal penipu ni
    biar xder orang nak pinjam dari dia ni
    biar lingkup koperasi ni
    #koperasikekalpenipu
    #koperasipenipu
    #koperasimiskin

    BalasPadam
  115. Tgok besok la pulak mcm mn..hrp2 msuk kn lah wlu 2 batch dlu..
    Kau permudahkan lah urusan kmi semua
    jgn lah Kau per sukarkan..
    Kau akhiri kan lah dengan kebaikan

    BalasPadam
  116. Amin..mudah-mudahan

    BalasPadam
  117. assalam..baru pas kol koperasi..xde pembayaran kata nya utk hari ni...last batch 493...besuk pula tggu..sesapa rajin boleh update...

    BalasPadam
  118. Esok dah Khamis dan pastinya Jumaat xkan ader byrn kebiasaannya. Takkanlah minggu dpn plak dan minggu dpn seterusnya lg..
    #batch494

    BalasPadam
  119. ntah laa..dia kata suk after 2 pm bole call klau nk update lagi...dia kata pukul 12 pihak koperasi col bank rakyat tnya ada pembayaran ke tak...camtu la katanya td..

    BalasPadam
  120. ada no diaorg x.. nk update

    BalasPadam
  121. 03 42515078 n 03 42515079

    BalasPadam
  122. Adoi putih mate nk tggu batch 497

    BalasPadam
  123. Adoi putih mate nk tggu batch 497

    BalasPadam
  124. Saya ada called agen tanya, dia ckp skrgpun diaorg tgh tunggu feedback dr bank. Katanya setakat skrg yg dh slmt byr batch 493. Sy ckp brp lama lg nak tunggu..msh xder jwpn. Semuanya atas pihak bank jer lg..
    #bacth494

    BalasPadam
  125. Itu je la jawapan yg boleh dorang bg....x de kate putus langsung......

    BalasPadam
  126. Itu je la jawapan yg boleh dorang bg....x de kate putus langsung......

    BalasPadam
  127. Sy ty agen je td..dia ckp insyaallah ptg besok..mcm tu jgk la slama ni pn..mggu lps pn mcmtu jgk..

    BalasPadam
  128. dah col...tade payment for today...tggu esuk lak katanya...

    BalasPadam
  129. Mggu ni mmg xde pyment..apatah lg 7 btch sklx msuk mggu lps..sj dorg bg alasan.kalau esok btl msuk sape x nk.

    BalasPadam
  130. Emmmm harap2 ade la besok...bayar skali 5 btch terus.....

    BalasPadam
  131. Emmmm harap2 ade la besok...bayar skali 5 btch terus.....

    BalasPadam
  132. Cuma jgnlah menghrp sgt esk sbb diaorg nie mmg ckp jer lbh tp habukpun tarak.
    Lama conversation blm ada yg inform ada pymt on fridaykan..duit dh xdak nk rolling..tunggu gaji msk plak kot br duit ada nak bg..mintak maaf la klu xpuashati..bkn apa,dh byk kali dh diaorg janji palsu nie..

    BalasPadam
  133. Sy mmg x mnghrp dr jmmt last week lg..tau dah putar alam py koperasi..mcm2 alasan menipu.ms slps 15hr dr tmpoh akad tye mna byran yg d jnjikn tu..dorg bg alasan bnk tgk wat audit dgn kop..kat ctu pn dh blh tau..wujud koperasi ats nma menipu.kta nk cpt lg jd lmbt..nk cancell mcm2 alasan xnk kita cancel.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam bolh mintk nom koperasi.kekal tak??

      Padam
  134. Eemmmm x harap pun besok ade pembayaran....tggu je la...tengok je la lepas ni ape kop ni nak auta plk.

    BalasPadam
  135. Eemmmm x harap pun besok ade pembayaran....tggu je la...tengok je la lepas ni ape kop ni nak auta plk.

    BalasPadam
  136. Mohon sgt jgn ada yg terkena dengan koperasi penipu ni
    #koperasipenipu
    #jangantertipudengankoperasikekal
    #janganpinjamkoperasikekal

    BalasPadam
  137. Emmmm hari ni mmg x de wat pembayaran pun....

    BalasPadam
  138. Emmmm hari ni mmg x de wat pembayaran pun....

    BalasPadam
  139. Emmmm hari ni mmg x de wat pembayaran pun....

    BalasPadam
  140. Emmmm hari ni mmg x de wat pembayaran pun....

    BalasPadam
  141. Sabar yer en.aidil..sudah diduga dan terduga

    BalasPadam
  142. saya dah buat laporan polis tentang koperasi penipu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke???slalunya phk polis akn watpe?
      awk ada call kop x hr ni..apa dorg ckp?

      Padam
  143. Kop ckp minggu ni rasa xde pembayaran.next week lagi la xsure..sy buat laporan mengatakan tggu da nk 3 bulan duit xmasuk2 and rasa tertipu.IO ckp akan siasat.

    BalasPadam
  144. 03-42515078

    BalasPadam
  145. alhamdulillah
    selepas jam 6.00 petang
    boleh check ya
    untuk batch 494 & 495
    kepada sesiap yang nk pinjam dulu untuk belanja boleh sms sy eh
    mana tau ada rakan dalam ni yg perlukan duit sementara gaji
    sms sy 0175616948..sms je.sy xde wasap.thanks

    BalasPadam
  146. Alhamdulillah terharu nye sy dgn saudara/ saudari Anonymous ni..kene tggu lps pkl 6 dlu ni..

    BalasPadam
  147. nape kena tggu after 6 tu?

    BalasPadam
  148. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  149. dah col koperasi...confirm sampai batch 499 arini masuk

    BalasPadam
  150. aik..perasan x lps kena gertak dgn report polis byk lak batch release..
    knp komen Linie Aqil telah dipadamkan?
    Apapun semoga dipermudahkan laa arinie utk semua batch..amin

    BalasPadam
  151. betul ke lili? sy batch 497..

    BalasPadam
  152. Agen ckp dah transfer duit sbb dah kua list..pling cpt duit msuk ptg ni..pling lewat esok.
    btl la..sblm ni 1 ke 2 batch je dlm ms bemggu mggu

    BalasPadam
  153. sya kol koperasi tadi..dia kata setakat batch 499 katanya pembayaran hari ni...saya batch 501

    BalasPadam
  154. Igtkn 494 n 495 je..bgus la smp 6 batch sklx msuk.
    sape2 yg dah check japgi bagitau la kat cni ye duit dah ada lam acc lom..

    BalasPadam
  155. next bacth sabar yer...kami nie yg batch terdahulu nie dh meraung lama dh kat koperasi tp hampeh jer jwpn dorang. Cuma lps nie ingat2 lah jgn ler terjebak lg dgn koperasi nie..
    #nakteruspunsakitnakcancelpunsakit

    BalasPadam
  156. Sape2 yg bacth 494 bolh semak yea..duit dah masuk..sy br semak yg sy punya..dah ada..sy bacth 494...

    BalasPadam
  157. Siapa bacth 494 sila semak..duit dh masuk ekaun dh..sy br dpt..Alhmdulillah..

    BalasPadam
  158. Saya 495 baru kejap td cek kt bank duit dah masuk...alhamdulillah..

    BalasPadam
  159. Alhamdulillah..duit sy pun dah masuk.

    BalasPadam
  160. bila batch 501 nk dpt duit...?

    BalasPadam
  161. ntah la..smlm pun xde pembayaran...sya ada col koperasi semlm..sya batch 501

    BalasPadam
  162. xkn nk tggu bulan depan kot...lmbt dr bln 1 lg...

    BalasPadam
  163. tgk mggu depan la pulakk...

    BalasPadam
  164. saya dah letih tggu..dh 2 bulan tapi x msuk jgak lagi..saya batch 502..ingat harini boleh la msuk..tapi tetap x msuk jugak..harap ari khamis ni la plak..klau x msuk jugak x tau la nak kata apa dah ngan kekal ni..2 minggu sekali baru nk disburse duit..agak2la..org bt loan sebab nak guna duit..bukan suka2..

    BalasPadam
  165. tak tau le diorang ni buat apa tah..

    BalasPadam
  166. btul..org buat loan urgent nk pakai duit..hmm nk tggu bpe lame lg ntah...

    BalasPadam
  167. arini pun xde pembayaran le...

    BalasPadam
  168. hmm..arini ade x pembayaran?

    BalasPadam

Start typing and press Enter to search